СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Илиан Георгиев

Семинар на началните учители

юни
26,
2014

FB
Семинар на началните учители
5 (100%) 3 гласа

Семинар на началните учители за четивните навици и умения на учениците и начините, по които биха могли да бъдат мотивирани и подкрепяни да развият добри четивни умения.

Гост на мероприятието бе господин Станислав Георгиев – директор на СОУ „Възраждане“.

Г-жа Славина Кангалова – председател на методическото обединение на началните учители представи обобщено работата на колегите през учебната година и сподели добри учителски практики, свързани с четенето, мотивацията на учениците и ангажиране на родителската общност към проблема.

Г-жа Меглена Христова – помощник-директор и ръководител на проекта и г-жа Таня Борисова – учител за контакти с чуждестранните партньори представиха опита в тази насока на партньорските училища от Унгария, Италия, Гърция, Румъния и Турция. Началните учители и възпитателите се запознаха с презентациите на своите колеги от втората работна среща по проекта в Унгария и от третата работна среща в Италия.

Нови идеи, интерактивни методи, занимателни четивни техники, по клубове по четене, театрални работилници и разнообразни творчески дейности, мотивиращи децата и техните родители – това подготвят за новата учебна година педагозите в начален курс, работещи по проект „Learn to read and read to learn“.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: , ,

Facebook

Връщане