Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане"

ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ

       Ученичките Киара Чечева, Йоана Йорданова, Илвина Николаева и Виктория Василева от 4в клас на СУ „Възраждане“ – Русе взеха участие в дейностите по национална програма „Иновации в действие“ към Министерството на образованието и науката. От  02. до 04. юни 2021г. гостуваха на своите връстници от СУ „Стефан Караджа“ – град Каварна. Ученичките бяха придружени от Меглена Христова – заместник-директор и координатор, Цеца Димитрова – кл. ръководител на 4в клас, Весела Петкова и Румяна Петрова – нач. учители.

     В иновативното училище децата бяха включени в съвместни учебни дейности на различни теми – „Светите братя Кирил и Методий и българската писменост“ в четвърти клас, „Здравей, лято!“ в първи клас, образователни игри на открито с ученици от групите за целодневно обучение, изнесен урок в Етнографската къща с втори клас и изнесен урок на нос Калиакра с трети клас. Посетиха Историческия музей в Каварна и експозицията „Добруджа и морето“. В продължение на три дни русенските деца четоха, писаха, рисуваха, пяха, спортуваха заедно с децата от СУ „Стефан Караджа“ – Каварна и СУ „Владимир Комаров“ – Велико Търново. Техните учители споделиха педагогически опит със своите колеги от иновативното училище – домакин на срещата и с иновативното училище от Старата столица.

    За втора поредна година русенските педагози работят съвместно с училището в Каварна по НП “Иновации в действие“, финансирана от Министерството на образованието и науката. Програмата се развива много успешно и е много полезна -учителите имат възможността да посетят други български училища, да почерпят от опита на иновативните, да обменят идеи, а учениците – да общуват със свои връстници извън рамките на стандартните учебни часове и уроци.

    Ръководството на СУ „Възраждане“  се надява доброто сътрудничество с училището в Каварна  да продължи и занапред чрез разменени визити на педагози и ученици, както и чрез нови съвместни дейности по Националната програма „Иновации в действие“.