Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане"

Спортно състезание „Бяло, зелено, червено”

 В двора на СУ „Възраждане” се проведе спортно състезание, което е част от проект на  програма „Еразъм+“, свързан със спорта, здравословното хранене и борбата със заседналия начин на живот сред учениците. По този проект училището работи вече втора година с партньори от Португалия, Румъния и Северна Македония.

     В спортната надпревара участваха ученици  от група за целодневно обучение в 5 в,г клас с ръководител Йордан Тодоров. Участниците бяха разделени на три отбора – бели, зелени, червени. Проведоха се четири игри: скок с два крака последователно през обръч, зигзаг бягане около пресечени конуси, бягане с препятствия и скоростно бягане с рингове. Спортните игри бяха заснети на видео и ще бъде изготвен диск, чрез който този опит ще бъде споделен с учителите и учениците от партньорските училища.

     Идеята на игрите, заложени в проекта, е децата да подобрят физическата си подготовка, да развият спортни качества и да калят състезателния си дух, както и да бъдат стимулирани да спортуват повече в свободното си време. Класирането на отборите се извърши по точки, участниците бяха наградени с купа и грамоти, топки и федербали, закупени със средства по проекта.