СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Милена Неделчева

Пролетни празници в групите за целодневно обучение

мар.
6,
2019

FB
Оценете това!

По повод 146 – годишнината от гибелта на Васил Левски учениците от група за ЦОУД 3д,в, в клас с ръководител г-жа Нели Гроздева създадоха постер, който беше поставен на видно място в класната стая. Под мотото „Обесен бе, но нивга не умира”, те четоха произведения, посветени на Апостола на свободата, гледаха презентация, посветена на неговия живот и дело.

На 19 февруари 2019 година беше организирано спортно състезание „Лъвски скок”. В него участваха ученици от група за ЦОУД 3д,в, в клас с ръководител г-жа  Нели Гроздева и група за ЦОУД 1а клас с ръководител г-жа Нели Макарова. Победителите Стефани Недялкова от 3д,в, Раяна Оврева и Марина Крушовенска от 3в и Даная Димитрова от 1а бяха наградени с грамоти.

На 1 март в занимания по интереси децата от трети клас първо изработиха поздравителен надпис „Честита Баба Марта”и апликираха нейния образ, който поставиха на вратата на класната стая. Учениците от трети клас научиха първокласниците да изработват мартеници. По стар български обичай, те бяха седнали на черга на земята. Момчетата се ангажираха да оцветяват и апликират на пролетна тематика.Чуха легендата за мартеницата и много мартенски песни. Учителите Нели Гроздева и Нели Макарова също се включиха в изработването на мартенички.

По повод 3 март – националния празник на България, групата за ЦОУД 3д,в клас с ръководител г-жа Нели Гроздева беше жури на конкурс „Най-добър четец” на стихототворението „Аз съм българче” от Иван Вазов. Участници в конкурса бяха ученици от група за ЦОУД 1а клас с ръководител г-жа Нели Макарова и група за ЦОУД 1в клас с ръководител г-н Младен Марчев. Отборите се състояха от четирима участници. Победител беше отборът на 1в клас. На първо място се класира Лилия Стефанова от 1в. Второто място беше заето от Александър Петров от 1в, а третото място бе споделено от Петър Куртев и Даная Димитрова от 1а. За победителите имаше награди.

Фотограф на събитията беше Ерва Фаикова от 3д клас. Музикалното оформление на празниците подготви на Александър Станев от 3д клас.

Предишна

Следваща

Facebook

Връщане