СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Магдалена Георгиева

Открит урок по предприемачество във 2-ри б клас

ное.
18,
2018

FB
Открит урок по предприемачество във 2-ри б клас
5 (100%) 1 гласа

На 13.11. 2018г. в рамките на „Световната седмица по предприемачество“ се проведе открит урок  във 2-ри б клас с класен ръководител г-жа Маргарита Иванова на тема „Кой е предприемач?“ .

Второкласниците използваха знанията си по предметите  „Технологии и предприемачество“ и „Околен свят“ за труда и професиите и заедно с г-жа Магдалена Георгиева, учител по икономически дисциплини, определиха основните отличителни черти на предприемача. Учениците бяха разделени на 3 групи: „Хлебар“, „Фермер“ и „Фризьор“. Всеки отбор трябваше да установи от какво има нужда предприемачът, да нарисува полезните продукти от дейността му и да изчисли печалбата. Към всеки отбор беше прикрепен ментор с оглед оказване на съдействие. Ментори бяха Клаудия Орлинова, Есин Сали и Росица Борисова от 11-ти б клас, профил „Стопански мениджъмънт“.

Родители и гости също присъстваха на урока. Учениците за кратко време успяха да се почувстват в ролята на предприемачи от съответния бранш.  Справиха се блестящо с поставените им задачи. Накрая урокът завърши с песен за професиите. Второкласниците и менторите получиха сертификати за участие, издадени от „Джуниър Ачийвмънт-България“.

 

 

Предишна

Следваща

Етикети: , , , , ,

Facebook

Връщане