СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Милена Неделчева

Два проекта – една иновация

ное.
22,
2016

FB
Два проекта – една иновация
3.4 (68%) 5 гласа

Учениците от  ІІ „а” клас на СУ„Възраждане” гр. Русе с кл. р-л  Лозана Узунова  изнесоха открит урок, наречен  Приказка за предприемачеството“, който се проведе на 18.11.2016  год. от 16.00 часа в училището и на който официално бяха поканени всички родители на децата, ръководството на училището, госпожа Д. Стефанова –  координатор по проекта. Специален гост  бе госпожа  Диана Дончева – родител на две деца от класа и управител на фирма.  Тя даде ценни съвети на учениците как успешно да уплавляват семеен бизнес.

   Празничният урок  беше посветен на Световната седмица на предприемачеството / 14 – 20. 11. 2016 год./, организирана по проект „Джуниър Ачийвмънт” – България и в сътрудничество с международния проект  “SUPEER! – Science. Utility. Practice.Experiment.Exploration. Result.” по програма ЕРАЗЪМ +  на  Европейския съюз.

       Второкласниците показаха пред своите близки, че са навлезли в тайните на икономическата наука и предприемачеството, макар и все още символично. С помощта на техните учители, кл.р-л – Л. Узунова и учителката  ЦДО –  П. Димитрова, а така също и на учениците от 10 и 12 клас, наречени техни „ментори” в лицето на Калина Янкова, Милена Петкова, Наталия Бонева и Михаела Илиева, децата сформираха детска „фирма”, наречена „ 2 а клас” с 4 отбора – „Отбор на пиарите”, „Отбор по рекламата”, „Отбор на финансистите” и „Отбор на мениджърите”. Разказаха как точно са усвоили основните понятия в предприемачеството в сериозен план и как предприемачеството може да бъде и забавно. Показаха артистизъм в различни весели случки, изиграни от тях, разведриха гостите и ги заразиха с невероятно настроение.

    Успешно беше прилагането на дейности и идеи от два различни международни проекта в комбинирано занятие, при което се съчетаха науката с практиката, експериментът с ползата. Това провокира интереса у децата и в бъдеще да работят по такава методика, при която успешно се съчетават формални с неформални методи в образователната среда.

Предишна

Следваща

Етикети: ,

Facebook

Връщане