СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Магдалена Георгиева

Иновационен лагер в СУ „Възраждане” в рамките на Световната седмица на парите

мар.
30,
2017

FB
Иновационен лагер в СУ „Възраждане” в рамките на Световната седмица на парите
3 (60%) 2 гласа

На 29.03.2017 г. в СУ „Възраждане” се проведе  иновационен лагер за ученици от горен курс. Събитието бе част от Световната седмица на парите 27 март – 02 април 2017 г. (Global Money Week),

която е инициатива  на Child & Youth Finance International в партньорство с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и  се провежда ежегодно през месец март. Целта е чрез забавни и интерактивни дейности децата и младежите да научат повече за парите, спестяването, създаването на умения за работа и предприемачество.

В иновационния лагер участие взеха ученици от 8-11 клас, разпределени в 7 екипа. Те  презентираха своите идеи  пред висококвалифицирано жури и отговаряха на въпросите, зададени от неговите членове, а също и от  публиката. На поканата за участие в журито се отзоваха висококвалифизирани преподаватели от висши учебни заведения, за което любезно им благодарим. В състава на журито имахме честта да вземат участие д-р Елена Колева от катедра „Мениджмънт” на СА „Д.А.Ценов” Свищов, гл.ас. д-р Ирина Костадинова и гл.ас. д-р Преслава Великова от факултет „Бизнес и мениджмънт” на РУ „Ангел Кънчев”, както и Слави Дяковски, председател на студентска организация „Айсек”, Задачата на учениците бе да предложат алтернативни източници на доходи за тях самите и за техните домакинства.  При генерирането и оформянето на иновационните идеи учениците получиха съдействие от ментори студенти в РУ „Ангел Кънчев”.

С първа награда беше отличен екипът на Милена Петкова и Свилен Тодоров, предложили идеята за велосипеди под наем.Екипът от 8-ми клас получи поощрителната награда на СА „Д.А. Ценов” за предложената иновация в областта на селското стопанство.

Беше реализирана и онлайн връзка с екип от ученици на СУ „Вела Благоева” – Велико Търново, които се включиха в иновационния лагер със своя проект за училищна банка. Такава връзка между двете училища се осъществява вече за втори път, (През есента на 2016 г. беше организирано онлайн кафене).

Всички включили се в иновационния лагер ученици получиха сертификати от JA-България.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: ,

Facebook

Връщане