СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Милена Неделчева

Интерактивно занятие с учениците от II а и II б клас

февр.
27,
2015

FB
Интерактивно занятие с учениците от II а и II б клас
5 (100%) 1 гласа

На 28.І.2015г. се проведе интерактивно занятие с учениците от    II а  и  II  б клас с класни ръководители: В.Йорданова и М.Иванова на тема Приказки и гатанки за животни.

По традиция, наложена от  работата по международния проект „Уча да чета и чета, за да уча“,  в интерактивното занятие участие взеха и родителите на децата от втори клас. Баби и майки бяха не само зрители, но и се включиха активно в дейностите, свързани с четенето. Използвани бяха  иновативни   методи за провокиране на интерес към приказките у малките читатели – драматизация на приказката „Вълкът и свраката“ и коментар на качествата на героите. Класните ръководители В.Йорданова и М.Иванова приложиха разнообразни техники за четене и  осмисляне на съдържанието – четене с разбиране, слушане с разбиране, подборно четене на текст, попълване на анкетен лист, екипна работата със състезателен характер.  Бяха осъществени междупредметни  връзки с изобразителното изкуство и  с музиката. Децата с желание оцветяваха животните – отговори на гатанките, прочетени от техните родители. Разпознаваха животни , слушайки откъси от „Карнавал на животните“ на  Камий Сен-Санс. В края на занятието получиха задача за творческо писане  – да измислят гатанка за животно по дадена рисунка или да намерят такава, прочитайки български народни гатанки.

   За проявената инициативност и творчество децата получиха награди. По стара българска традиция родителите разчупиха пити за здраве и успех.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: ,

Facebook

Връщане