СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Милена Неделчева

ПАРИТЕ – МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ

апр.
10,
2018

FB
ПАРИТЕ – МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ
3 (60%) 2 гласа

За втора поредна година учениците от трети А клас на СУ „Възраждане” гр. Русе,  с класен ръководител  Л. Узунова и учител ЦДО П. Димитрова  вземат участие в международния проект SUPEER  и за втора поредна година участват в СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА ПАРИТЕ по инициатива на Младежката секция към СУ „Възраждане” по  Национална програма  ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ  БЪЛГАРИЯ.

 

През миналата учебна година се включиха за първи път в работата по такъв крупен проект и постигнаха невероятен успех. През месец април 2017 год. пресъздадоха  свой собствен вариант на „ПРИКАЗКА ЗА ПАРИТЕ“ по време на СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА ПАРИТЕ –  2017 год. по инициатива на  ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ  БЪЛГАРИЯ и SUPEER! – Science. Utility. Practice. Experiment. Exploration. Result.

Тази година под надслов „ДВА ПРОЕКТА – ЕДНА ИНОВАЦИЯ“ децата участваха в тържество-викторина, наречено „ПАРИТЕ – МИНАЛО, НАСТОЩЕ И БЪДЕЩЕ”, която се проведе на 29.03.2018 год. в СУ „Възраждане”. В тази викторина учениците бяха разделени на 3 отбора, които съответно се наричаха „Минало”, „Настояще” и „Бъдеще” и бяха оценявани от жури, състоящо се от един учител, един ученик и един родител. В  уводните си думи капитаните разказаха какво знаят децата за историята и произхода на парите. За значението на парите те бяха подготвили специална РРТ презентация. Показаха знания от всички области на науката, които са включени в учебната програма – математика, околен свят, Човекът и обществото, английски език и БЕЛ.

 

Разнообразяваха представлението с различни тематични детски песни, а в края на тържеството дори танцуваха на любими хитове. По думите на родителите и самите ученици, това беше един празник с продължение, в който те участваха с удоволствие и биха продължили и бъдеще да се включват в такива проекти.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: ,

Facebook

Връщане