СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Магдалена Георгиева

Световна седмица на парите в СУ”Възраждане”

апр.
8,
2018

FB
Световна седмица на парите в СУ”Възраждане”
5 (100%) 1 гласа

Училище „Възраждане” отбеляза  световната седмица на парите с много мероприятия и инициативи в които се включиха ученици от всички класове.

  1.  Ученици от IXБ клас бяха запознати със „Седемте закона на парите” и с „История на парите”.Информацията им бе представена от Милена Петкова и Гизем Сейдалиева – XIБ клас под формата на презентации.Организатор г-жа Цветелина Радева.
  2. Ученици от XБ и от  XIБ имаха открит урок на тема „Как да станеш богат в България” изнесен от Христо Атанасов и Силвия Русева финансови консултанти към фирма „Together”. Организатор г-жа Цветелина Радева.
  3. Ученици от XIБ клас решаваха казуси,които включваха познания за семеен бюджет,валутни курсове,изчисляване на проста и сложна лихваи др.Организатор г-жа Цветелина Радева.
  4. Ученициот втори клас бяха запознати с някои много важни въпроса за парите.А именно:Какво са парите?Какво е спестявания?Как да харчим разумно?Организатор г-жа Цветелина Радева.
  5. На учениците от XБ  им бе изнесена лекция на тема „Как се правят пари в България”.Гост-лектор Христо Атанасов финансов консултат към Together. Организатор г-жа Мария Йорданова.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: , , ,

Facebook

Връщане