СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Милена Неделчева

Интерактивен бинарен урок в ІІІ д клас

ян.
23,
2018

FB
Интерактивен бинарен урок в ІІІ д клас
4.3 (86.67%) 6 гласа

     Интерактивен бинарен урок по учебните дисциплини Човекът и природата и Английски език на тема „Weather-Време“ проведоха  В. Петкова – класен ръководител и Д. Стоянова – учител по английски език с учениците от 3 Д клас в на 18.01.2018г. В урока бяха използвани неформални методи на обучение като „Метод на конкретните ситуации“ (case-study)- ситуации, които въвеждат ученика в реалния живот,  съвместната стратегия за учене „Think-pair-share“ и подхода „Learning by Doing” в играта „Weather man“ (Синоптик).

 

     Идеята за този нетрадиционен урок е плод на участието на преподавателя по английски език Десислава Стоянова в проект „SUPEER! – Science. Utility. Practice. Experiment. Exploration. Result“ на Европейската програма „Еrasmus+” и на наблюдаваните от двете учителки уроци при посещението им в партньорските училища в Литва и Гърция. По проект „SUPEER! – Science. Utility. Practice. Experiment. Exploration. Result“, свързан с използването на неформални методи в обучението, СУ „Възраждане“ работи вече втора учебна година.

 

     Интерактивният  бинарен урок беше заснет на видео. Към него ще бъде добавена методическа част – кратко представяне от г-жа Десислава Стоянова на английски език. Видеоурокът  ще бъде поместен на европейската образователна платформа European Shared Treasure и на международния сайт на проект “SUPEER! – Science. Utility. Practice. Experiment. Exploration. Result.”

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: ,

Facebook

Връщане