СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Магдалена Георгиева

Седмица на предприемачеството в СУ „Възраждане“

ное.
27,
2017

FB
Седмица на предприемачеството в СУ „Възраждане“
3.7 (73.33%) 3 гласа

За пореден път ученици учениците от СУ ”Възраждане” взеха участие в Световната седмица на предприемачеството през периода 13-19.11.2017г., инициатива на Джуниър Ачийвмънт-България. Ето и събитията,които бяха проведени:

  1. Учениците от 9Б  участваха в състезание,което бе проведено в съвместна инициатива на СУ „Възраждане“ гр. Русе и Центъра по предприемачество на Русенски университет  „Ангел Кънчев“. Състезанието бе открито от г-жа Цветелина Радева – преподавател в СУ „Възраждане“,  д-р Ирина Костадинова и доц. д-р Калоян Стоянов  –  представители на Русенски университет „Ангел Кънчев“. Състезанието протече под формата на уъркшоп. Учениците изготвиха презентация или доклад върху една от 17-те цели за устойчиво развитие на ООН и дадоха възможно решение на проблема. Всички участници в VI-тия иновационен лагер, проведен през Световната седмица на предприемачеството, получиха сертификати и подаръци, осигурени от Факултет „Бизнес и мениджмънт“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“.
  2. Открит урок с ученици от 11Б клас и г-жа Цветелина Радева на тема „Какво е предприемач”. Учениците бяха запознати с това какви качества трябва да притежава един предприемач за да бъде поставен под категория „добър”.
  3. Лекция на Вихрен Ганев, софтуерен инженер, стартиращ ИТ-предприемач  и  ментор към Startup Factory. Той разказа на учениците какво е да си предприемач и през какви трудности трябва да преминеш за да стигнеш до категория „Добър предприемач”.
  4. Учениците от V а, б,в клас на СУ „Възраждане“под ръководството на г-жа Наталия Петрова се включиха в Световната седмица на предприемачеството.  Учеха се да планират своите идеи и да работят в екип. Всеки екип трябваше да избере проект и да го изработи с подходящи материали. Съставен беше план за работа и се спазваха етапите при създаване на технически обекти. Оценяването на готовите макети завърши с изложба в кабинета по Технологии и предприемачество.
  5. Учениците от СУ”Възраждане” Клаудия Димитрова от 10Б  клас,  Милена Петкова и Венцеслав Златев от 11Б клас  взеха участие в иновационния лагер, организиран от ПМГ ”Баба Тонка” и РУ ”Ангел Кънчев”. Отборът на Милена Петкова под ръководството на г-жа Цветелина Радева спечели златен медал и наградата на журито за креативност, Клаудия Димитрова получи специалната награда на журито за иновативност и медал за трето място, Мария Симеонова и Росица Неделчева от 12 б клас се изявиха под ръководството на г-жа Мария Йорданова. На отбора на Мария Симеонова журито присъди специалната награда за екипност.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: , , ,

Facebook

Връщане