СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Милена Неделчева

Празничен спектакъл „Детство мое”

ное.
21,
2017

FB
Празничен спектакъл „Детство мое”
3 (60%) 8 гласа

Учениците от ІІІ „а” клас на СУ „Възраждане”, съвместно със Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето – област Русе, участваха в спектакъл, наречен „Детство мое”.

В празничното събитие, посветено на 28-мата годишнина от приемането на Женевската конвенция за правата на детето, бяха приложени неформални методи на обучение, използвани в училището при работата по европейския проект “SUPEER! – Science. Utility. Practice. Experiment. Exploration. Result.” на програма „Еразъм+“.

 

    Тържеството се проведе на 20.11.2017 год. и присъстваха г-н Георги Георгиев – представител на отдел „Връзки с обществеността“ към Областна управа – Русе, г-жа Десислава Нечева – представител на ДАЗД към Областна управа – Русе и г-жа Ирина Стоянова – ръководител на русенската секция на центровете  „Европа -Директно“. Гости бяха и родителите на децата, техните учители и училищното ръководство.

 

   Учениците показаха пред публиката, че правата на децата не са само теоретична материя, а те самите са навлезли в същността на правата на детето и тяхното приложение в живота. С помощта на техните учители – класния ръководител госпожа  Лозана Узунова и учителя ЦДО Полина Димитрова, те разказаха как точно си представят тези права.  С помощта на стихчета и много детски песнички, които са посветени на темата, разведриха гостите и ги заразиха с невероятно настроение. Показаха и артистизъм в различни сериозни и весели драматизации на приказки на различни народи и разкази от български автори, изиграни от тях, и дори танцуваха на любими популярни хитове.

 

     В тържествената атмосфера децата показаха вдъхновение и въпреки вълнението, изявиха готовност да продължат да показват съпричастност към болките и страданията на други деца, чиито права биват нарушавани.

  Успешно беше прилагането на дейности и идеи от международният проект “SUPEER! – Science. Utility. Practice. Experiment. Exploration. Result.”, при който се съчетават науката с практиката, експериментът с ползата. Това провокира интереса у децата и в бъдеще да работят по такава методика, при която успешно се съчетават формални с неформални методи в образователната среда.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: ,

Facebook

Връщане