СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Милена Неделчева

Посещение на учители в Назили – Турция

ное.
9,
2017

FB
Посещение на учители в Назили – Турция
2.9 (57.33%) 15 гласа

  Педагози от СУ „Възраждане“  участваха в Трета  работна среща по проект „SUPEER! – Science. Utility. Practice. Experiment. Exploration. Result“ на Европейска програма „Еrasmus+” , свързан с използването на неформални методи в училищната образователна среда в 1 – 4 клас и с мултидисциплинарен подход при преподаване на учебния материал.

На срещата в Назили, Турция те презентираха неформалните дейности, които са използвали в педагогическата си практика при преподаването на учебните предмети Музика, Изобразително изкуство, Домашен бит и техника в начален етап на основната образователна степен. Запознаха се с неформални методи на преподаване по учебните предмети от област „Изкуства“, прилагани от партньорските държави Румъния, Гърция, Турция, Литва. Обсъдиха най-добрите практики и обмениха идеи за неформални методи при преподаването на изкуства.

    В училището домакин – Isabeyli Middle School – Nazilli, Turkey – учителите посетиха час по изобразително изкуство и участваха в уъркшоп – рисунки върху вода с прилагане на техниката ЕБРУ. Разгледаха материалната база на училището и присъстваха на фолклорен поздравителен концерт.

      По време на образователната и културна програма посетиха Афродизиас, Хиераполис и Памуккале. В кметството на Община Назили получиха поздравления и рекламни материали от кмета г-н Алюк Аладжик. На официалната част от работната среща присъства и г-н Латиф Акгюн – началник на Инспектората по образованието в Назили.

        На работното заседание бяха уточнени въпроси относно използваните неформални методи в обучението по предметите от образователна област „Науки“ – методическа част и снимков материал за уроците от Science Toolbox. Българският екип предостави на координатора от Румъния 2 реализирани видеоурока за образователната платформа на проекта. Обсъден бе планът за следващите тренинг обучения и за Четвъртата транснационална среща.

 

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети:

Facebook

Връщане