СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Милена Неделчева

3д клас посети Научна работилница за малки изследователи

окт.
24,
2017

FB
3д клас посети Научна работилница за малки изследователи
3.4 (68%) 5 гласа

Учениците от 3Д клас на СУ „Възраждане, с техните учители Весела Петкова, Десислава Стоянова и Севдалина Маринова, втора година работят по проект “SUPEER! – Science. Utility. Practice. Experiment. Exploration. Result.” на европейска програма „Erasmus+“. Преподавателите използват формални дейности в неформален контекст с цел да повишат мотивацията на учениците и да ги привлекат по-близо до образователния процес, чрез който да се увеличат основните им умения. Повечето ученици не са в състояние сами да анализират и интерпретират информацията, която по-рано са придобили, да се възползват от нея в нови контексти и да я съчетават с информация и знания от различни сфери или със ситуации от реалния живот.

 

В неделния ден – 22.10.2017 г., под ръководството на Благовеста Ценова в Научна работилница за малки изследователи, децата проведоха серия от опити, с които по-лесно може да се обясни част от учебното съдържание по непривлекателния за тях учебен предмет Човек и природа. Заедно със своите по-големи сестри, пред погледите на родителите си, учениците експериментираха в няколко области на физиката и химията – радваха се на звука, който създават чрез трептене; използваха силата на електромагнитно поле; с удоволствие създаваха „бомбички“ от киселина и основа; надзърнаха в деликатния свят на микроскопичното.

 

Задълбочени в провеждане на опити, малките изследователи не искаха междучасие. Те учеха, насърчавани от учителките и близките си, докато се забавляват и им е интересно. В резултат на добрата си лабораторна работа учениците получиха покана от Благовеста Ценова за следваща среща, след като се запознаят с учебното съдържание в разделите „Свойства на въздух“ и „Свойства на водата“ по Човекът и природата.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: ,

Facebook

Връщане