СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Милена Неделчева

Етикет за качество за работа по проекти в СУ „Възраждане“

окт.
17,
2017

FB
Етикет за качество за работа по проекти в СУ „Възраждане“
3 (60%) 8 гласа

Ръководството на СУ „Възраждане“ с радост и гордост съобщава, че два от трите проекти, по които гимназистите работиха през учебната 2016/2017 година на платформата   eTwinning са наградени с „ Национален етикет за качество“.

През изминалата учебна година в часовете по английски език учениците от 9“а“ и 11 „а“ под ръководството на госпожа Таня Борисова, старши учител по английски език, работиха по проекти в платформата  eTwinning .

9 „а“  клас работиха по проект The EU in short for teens“ ( Европейският съюз накратко за тийнейджъри), който имаше за цел да запознае деветокласниците с основните институции, история и ценности, докато изучават английски език. Всички ученици бяха регистрирани в най-голямата мрежа за споделяне между учители и ученици  eTwinning и  в тази безопасна среда проведоха срещи с връстници и показаха наученото в учебните часове. Специално за този проект беше създадено учебно съдържание и приложено в реални условия в класовете партньори на СУ „Възраждане“ – училища от Италия, Испания, Швеция, Турция , Румъния и др.

Учениците от 11 „а“ клас работиха по проект  Show your Green energy map ( „Покажи ми твоята зелена карта“). В рамките на този проект се запознаха със зелени енергийни източници на територията на България, намериха информация и я споделиха в специално създадена интерактивна карта на източниците на зелена енергия в страните-партньори по проекта – Франция, Турция, Сърбия, Италия, Румъния, Германия.

Работата по двата проекта е високо оценена от националното звено на центъра за поддръжка, към Националната агенция за работа в eTwinning . Трябва да отбележим, че работата на международния екип по проекта  Show your green energy map, в който ние сме в съавторство, е оценен с етикет за качество и от националните агенции на Франция и Турция.

Надяваме се добрите новини и успехи на нашите ученици и учители да продължават ни радват.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети:

Facebook

Връщане