СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Милена Неделчева

Международен екологичен форум „Сребърна – 2017 г.“

юни
27,
2017

FB
Международен екологичен форум „Сребърна – 2017 г.“
4 (80%) 4 гласа

На 02.06 и 03.06.2017 г. в град Силистра се проведе Международен екологичен форум „Сребърна – 2017 г.“. Eкологичните проекти  на ученически екипи  от страната и от гр. Констанца, Румъния,  се оценяваха от  жури в състав: професор  д-р Светослав Герасимов от гр. София (биолог, председател на Съюза за защита на природата) – председател  на журито; членове: Снежана Пенева – биолог, експерт по природни науки и екология в РИО на МОН в Силистра; гл. ас. инж. Пламен Мънев  –  еколог в  Катедра „Топлотехника, хидравлика и екология“ в Русенски университет „Ангел Кънчев“; Красимир Киров – еколог, експерт  по биоразнообразие в екомузея към Регионален исторически музей Русе; Никола Ханджиев от гр. София – биолог, експерт в Национален дворец на децата.

 

Ученици от СУ”Възраждане” участваха  с проекта ”Съдбата на лекарствата с изтекъл срок на годност” в направление „Разделно събиране на отпадъци и опасни отпадъци” във втора възрастова група  8-ми– 12-ти клас в следния състав: Ивелина Ивайлова Бешева – 8 Б клас, Волена Миленова Минчева – 8 Б клас, Багрена Севдалинова Михайлова – 9 Б клас, Елица Людмилова Илиева – 11А клас. Ръководител: Мария Димитрова – учител по биология и химия.

Конкурсът се проведе в два дни. През първият ден всеки от 28-те екипа представи проекта си под формата на щанд и трябваше да отговаря на въпроси от журито.Това е нашият щанд:

 

През вторият ден проектите се представяха на презентация и всеки член на журито задаваше различни въпроси и отправяше препоръки. Мнението на председателя на журито беше, че проекта е разработен по много актуална тема. По време на представянето включихме в анкета  публиката и журито, което беше много оригинално, респектиращ беше и факта, че момичетата, които презентираха не четяха, а коментираха. Най-голямо впечатление направи репортажът излъчен по БНТ 1.Препоръката беше да напишем писмо до Министерството на околната среда и водите и да заявим желанието си да се създаде закон за регламентирано събиране на лекарства с изтекъл срок на годност като опасен отпадък.

 

Заехме почетното трето място и сме много щастливи, че нашият труд беше забелязан и възнаграден!

Организаторите ни подариха посещение до Резервата „Сребърна”.

Това беше едно незабравимо преживяване.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети:

Facebook

Връщане