СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Милена Неделчева

СУ „Възраждане“ посрещна гости от четири страни

юни
14,
2017

FB
СУ „Възраждане“ посрещна гости от четири страни
2.4 (48%) 5 гласа

Вчера,  13 юни 2017 г.,  учениците от  9 “а“ клас в СУ „Възраждане“ посрещнаха гости от Испания, Португалия, Гърция и Италия. Визитата в нашето училище беше свързана с популяризиране на дейности по проекта  Spirit of the Carnival, организиран от Сдружение „Вдъхновение“, финансиран от програма „Еразъм+“.

Гостите са доброволци, които в рамките на един месец ще участват и подпомагат културни събития, свързани с Русенския карнавал.  Шестимата младежи – доброволци разказаха на Учениците от 9 „а“ клас за своите страни, представиха известни забележителности, кулинарни специалитети и представиха програмата  EVS, която дава възможност на младите хора от 18 до 30 години да участват в доброволчески дейности  в Европейския съюз,  финансирани от европейски програми.  Нашите ученици имаха възможността да упражнят уменията си за общуване на английски език, да слушат интересните представяния  и да задават въпроси, на които гостите с удоволствие отговориха.

Срещата премина в приятелска неформална атмосфера  като и двете страни – и гости, и домакини останаха с приятни впечатления едни от други.

За нас ще е удоволствие да се включим и в карнавала на 24 юни.

Надяваме се създалите се приятелства да се развият и в дългосрочно партньорство с местните младежки организации, в лицето на Русенски младежки дом, и гостите ни по проекта.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Print this pageEmail this to someone

Коментари ()

Предишна

Следваща

Facebook

Връщане