СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Милена Неделчева

„Съдбата на лекарствата с изтекъл срок на годност“

апр.
25,
2017

FB
„Съдбата на лекарствата с изтекъл срок на годност“
3 (60%) 2 гласа

 На 21.04.2017 г. от 14.30 часа в стая №28 на СУ “Възраждане“ се проведе представяне на проекта „Съдбата на лекарствата с изтекъл срок на годност“, посветен на Денят на Земята – 22 април.

На събитието присъстваха: госпожа Милена Банева – старши експерт по природни науки и екология в РУО – гр. Русе, госпожа Петя Лазарова – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в РУО – гр. Русе, госпожа Емилия Петкова – експерт по екология в ДПП “Русенски лом“, магистър-фармацевт  Галя Бочева – управител на аптека „Медик консулт“ – гр. Русе, ръководството на училището, учители и ученици.

Проектът е реализиран с ученици от VІІІ Б, ІХ Б и ХІ А клас, участници в клуб „Химия и опазване на околната среда“- обучителни затруднения по проекта „ Твоят час“. По време на представянето учениците демонстрираха умения за излагане и доказване на информация за различните етапи от проекта и по този начин убедиха присъстващите в негативното влияние на лекарствата с изтекъл срок на годност върху човешкият организъм и околната среда; посочиха и алтернативи за разрешаване на проблема на територията на град Русе. Опаковките на такива лекарства трябва да се поставят в съответните контейнери на фирма „Булпак“ за рециклиране, а самите лекарства могат да се предадат в аптека “Хера“ и „ Астра 9“.

Кулминацията на събитието беше в края, когато учениците от клуба връчиха на магистър-фармацевт Галя Бочева – съмишленик на идеята за проекта, кутия пълна с лекарства с изтекъл срок на годност, събрани по време на кампания на територията на СУ “Възраждане“.

Събитието бе отразено от БНТ. Линк за преглеждане

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети:

Facebook

Връщане