СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Милена Неделчева

„Съдбата на лекарствата с изтекъл срок на годност“

апр.
25,
2017

FB
„Съдбата на лекарствата с изтекъл срок на годност“
3 (60%) 2 гласа

 На 21.04.2017 г. от 14.30 часа в стая №28 на СУ “Възраждане“ се проведе представяне на проекта „Съдбата на лекарствата с изтекъл срок на годност“, посветен на Денят на Земята – 22 април.

На събитието присъстваха: госпожа Милена Банева – старши експерт по природни науки и екология в РУО – гр. Русе, госпожа Петя Лазарова – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в РУО – гр. Русе, госпожа Емилия Петкова – експерт по екология в ДПП “Русенски лом“, магистър-фармацевт  Галя Бочева – управител на аптека „Медик консулт“ – гр. Русе, ръководството на училището, учители и ученици.

Проектът е реализиран с ученици от VІІІ Б, ІХ Б и ХІ А клас, участници в клуб „Химия и опазване на околната среда“- обучителни затруднения по проекта „ Твоят час“. По време на представянето учениците демонстрираха умения за излагане и доказване на информация за различните етапи от проекта и по този начин убедиха присъстващите в негативното влияние на лекарствата с изтекъл срок на годност върху човешкият организъм и околната среда; посочиха и алтернативи за разрешаване на проблема на територията на град Русе. Опаковките на такива лекарства трябва да се поставят в съответните контейнери на фирма „Булпак“ за рециклиране, а самите лекарства могат да се предадат в аптека “Хера“ и „ Астра 9“.

Кулминацията на събитието беше в края, когато учениците от клуба връчиха на магистър-фармацевт Галя Бочева – съмишленик на идеята за проекта, кутия пълна с лекарства с изтекъл срок на годност, събрани по време на кампания на територията на СУ “Възраждане“.

Събитието бе отразено от БНТ. Линк за преглеждане

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Print this pageEmail this to someone

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети:

Facebook

Връщане