СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Илиан Георгиев

Четвърта работна среща на „Learn to read and read to learn“

окт.
26,
2014

FB
Четвърта работна среща на „Learn to read and read to learn“
5 (100%) 2 гласа

Осем педагози от СОУ „Възраждане“ – Русе заедно с директора г-н Станислав Георгиев взеха участие в четвъртата работна среща на международния екип, работещ по проект Коменски – „Learn to read and read to learn“ по секторна програма „Учене през целия живот“.

Проектът стартира през 2013 г. и е с двегодишен период на реализация. До момента са проведени три работни срещи – в България, СОУ „Възраждане“ е координатор, в Унгария и в Италия. На срещата, проведена в Катерини, Гърция, от 20-25 октомври 2014 г. педагозите от СОУ „Възраждане“ представиха работата си за периода юни – октомври по дейностите, предвидени в проектната програма.

Училището може да се похвали с много и разнообразни дейности, които е реализирало в началния курс на обучение. Представянето беше приветствано не само от представителите на партньорските институции – училища от Италия, Унгария – Будапеща и Шалготарян, Гърция, Турция, Румъния, а и от представителите на общинската власт в града – Йоанис Каздаридис – главен инспектор по образованието в Община Катерини, г-н Воскос Ерагелос – съветник в Общината по педагогическите въпроси, г-жа Ефсевия Касапи – училищен съветник, г-н Кириаку – директор на Музикалната гимназия и лицей в Катерини.

При посещението в Началното училище в Коринос, Пиерия и във Второ начално училище в Катерини педагозите се запознаха с организацията и процеса на обучение по програми, свързани с четенето и дейности, стимулиращи четенето сред децата. Посетени бяха часове по английски език, география, четене на гръцки език, трудово обучение, информатика, предучилищни групи. Особен интерес предизвика обучението в Центъра за екологично образование на Източен Олимп и дейността на Културните клубове в Коринос.

Опитът, натрупан при богатата програма на визитата в Гърция, ще бъде споделен в училището чрез презентации, оформяне на кът, публикуване на информация в училищния и в международния сайт на проект „Learn to read and read to learn“.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: ,

Facebook

Връщане