СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Илиан Георгиев

Трудолюбието на българина

апр.
25,
2014

FB
Трудолюбието на българина
5 (100%) 1 гласа

I „А“ и I „Б“ клас с класни ръководители г-жа В. Йорданова и г-жа М. Иванова – Трудолюбието на българина – урок по критическо четене с участието на родители.

За класните ръководители на най-малките наши ученици от първи А и първи Б клас беше истинска провокация да подготвят урок по методиката на критическото мислене чрез четене и писане. В този съвместен урок по проект „Learn to read and read to learn“ участие взеха и родителите.

Три български народни приказки, свързани с трудолюбието – „Сливи за смет“, „Примък-измък“ и „Селянинът и децата му“ бяха представени по забавен и интересен начин пред учениците. Слушане с разбиране, четене с разбиране, драматизация, изразителен прочит от учител и от родител бяха част от дейностите, чрез които първокласниците възприеха художествените текстове. Чрез коментар на съдържанието на първата приказка и обобщаващи въпроси по съдържанието на другите две приказки малчуганите извлякоха общата поука, свързана с труда – богатство на човека. И я свързаха със своя живот, в който най-важното е да се учат и да четат много книжки.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: , ,

Facebook

Връщане