СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Илиан Георгиев

Да препоръчаме книга за прочит

апр.
29,
2014

FB
Да препоръчаме книга за прочит
5 (100%) 1 гласа

3 „Г“ клас с класен ръководител г-жа Стефка Коларова – да препоръчаме книга за прочит на своите съученици.

Освен художествената литература, която учениците изучават в часовете по четене, има още толкова много хубави детски книги, които си заслужава да бъдат прочетени. Това споделят учениците от трети Г клас, които са едни от най-четящите деца в училище.

Но как да заинтригуваме останалите да прочетат книгата, която на нас ни е харесала? Как да им я представим така, че да провокираме интереса им и да ги подтикнем да я прочетат?

С тази нелека задача трябваше да се справят третокласниците от класа на г-жа Коларова. Те бяха разделени на 5 творчески екипа, които избраха своята любима книга извън училищния списък и подготвиха атрактивни начини за представяне – чрез драматизация на откъс, чрез костюм на герой, чрез илюстрация по съдържанието, чрез кратък преразказ на момент от сюжета и чрез интересни факти от биографията на автора.

Обичани от децата се оказаха романите „Ян Бибиян“ на Елин Пелин, „Антон и Точица“ на Ерих Кестнер, „Макс и Мориц“ на Вилхелм Буш, „Братята с лъвски сърца“ на Астрид Линдгрен и Приказките от 1001 нощ на Шехерезада.

Пред своите родители, учители и други третокласници учениците от третиГ разказваха, четоха изразително, влизаха в ролите на герои, пяха, танцуваха и се забавляваха в първата част от занятието по проект LEARN TO READ AND READ TO LEARN. След това екипите си изтеглиха заглавие на друга детска книга, която да прочетат и коментират на следващото занятие през месец май. Тогава не само ще трябва отново да представят по атрактивен начин прочетеното, но и ще участват във викторина и ще се състезават екипно за отбор първенец по четене.

А г-жа Христова – помощник–директор и ръководител на проекта, ще трябва да мисли как да поощри и с какво да награди най-четящия клас в училище.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: , ,

Facebook

Връщане