СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Милена Неделчева

Втора работна среща по проекта „Praktice Makes Perfect”

мар.
17,
2017

FB
Втора работна среща по проекта „Praktice Makes Perfect”
4.6 (92%) 10 гласа

В периода 6 -10 март 2017 г. се проведе Втора работна среща по проекта „Praktice Makes Perfect”.

На срещата бе отчетена работата по проекта до момента. Набелязаха се предстоящите задачи за месеците март, април и май 2017 г., дискутираха се дизайнът и съдържанието на вестника.
Учениците от партньорските училища чрез презентации на АЕ представиха пред учениците на СУ “Възраждане“ своите държави, градове, училища и разказаха за  обучението си по АЕ.

 

Те наблюдаваха часове по Английски език в 5 и 7 клас. В уроците нагледно се представи как се използват уеб 2 и уеб 3 базирани инструменти /програмите KAHOOT и PADLET/, залегнали в плана на проекта. Участваха във викторина на АЕ, обхващаща различни области от познанието и живота.

 

Гостите разгледаха на материалната база в СУ „Възраждане“ – Русе и посетиха часовете на учениците домакини по други учебни предмети.

 

Запознаха се с историята, архитектурата, културата, туристическите забележителности на град Русе чрез презентации на АЕ , изготвени и представени от учениците на СУ „Възраждане“. В кратка екскурзия разгледаха забележителности в град Русе и околностите му.

Посетиха Община Русе и разговаряха с упълномощен представител на  Кмета на Общината и с представители на Министерството на образованието за организацията при обучението по АЕ в България.

Посетиха Русенския университет „Ангел Кънчев“. Разгледаха на учебния комплекс и занятия на студентите , библиотеката към Университета, културния дом „Канев център“, интерактивния музей на образованието.

 

Посетиха старата българска столица Велико Търново, запознаха се с историческите, архитектурни и културни забележителности на града и получиха богата информация чрез  беседи на АЕ.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: ,

Facebook

Връщане