СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Илиан Георгиев

Заедно в училищната библиотека

ян.
14,
2014

FB
Заедно в училищната библиотека
5 (100%) 2 гласа

Учениците от І-ви „В“ клас с класен ръководител г-жа Цеца Димитрова посетиха училищната библиотека.
Стефания и Георги от V „А“ клас, Александра, Кристиян и Николай от V „Б“ клас прочетоха пред малките ученици изразително по роли приказката „Верният приятел“ от Оскар Уайлд. Първокласниците слушаха с интерес увлекателния прочит на по-големите, отговаряха на въпроси, свързани с произведението, и разбраха колко ценно е истинското приятелство. Сами стигнаха до поуката, че няма нищо по-хубаво от добрите приятели, готови да ти подадат ръка в беда.
След това учениците от първи клас, макар все още плахи и неуверени, прочетоха гатанки, които каките и батковците от пети клас и гостите трябваше да отгатнат. Децата от І „В“ клас се убедиха колко важно и полезно за тях е четенето и колко е интересно в училищната библиотека. Библиотекарката г-жа Цветелина Цонева им показа какви интересни детски книжки очакват своите читатели. Запозна ги с реда в библиотеката, направи им читателски картони. Обърна им внимание при четене да пазят и да не драскат книжките – техен верен приятел за много години напред.
Гости на мероприятието по проект „Learn to read and read to learn“ бяха г-н Станислав Георгиев – директор на СОУ „Възраждане“, г-жа Меглена Христова – помощник-директор и ръководител на проекта и г-жа Таня Борисова – учител за контакти с чуждестранните партньори.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: ,

Facebook

Връщане