СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Илиан Георгиев

Първо място и много други награди от състезание по Управление на проекти в Свищов

февр.
22,
2017

FB
Първо място и много други награди от състезание по Управление на проекти в Свищов
5 (100%) 3 гласа

На 17 февруари 2017 г. (петък) Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в град Свищов организира национални ученически състезания в  пет направления: Управление на проекти, Митнически и данъчен контрол, Маркетингът в действие, Мениджмънт академия и Млад агропредприемач.

В направлението по Управление на проекти взеха участие  12 ученици от СУ „Възраждане“ – град Русе, а в цялото състезание – общо около 220 ученици от цяла България – предимно единадесетокласници и дванадесетокласници. От 12 „А“ клас това бяха: Илиан Георгиев, Александра Йорданова, Добромира Димитрова и Мартин Атанасов. Милена Петкова, Свилен Тодоров, Гизем Сейдалиева и Вероника Василева от 10 „Б“ клас също взеха участие, както и Росица Павлова, Клаудия Димитрова, Виктория Великова и Деси Димитрова от 9 „Б“ клас.

В рамките на състезанието учениците разработваха проектно предложение по действаща към настоящия момент в България програма с фокус върху младежкото развитие. Всички участници бяха разделени в екипи. Тe трябваше да дефинират проблем в рамките на предварително избрана от тях тематична област, да формулират цел и да определят целевите групи на проектното предложение, да посочат дейностите, с извършването на които ще се постигнат набелязаните цели на техния проект, както и да представят очакваните резултати от изпълнението на заложените в проекта дейности пред висококвалифицирано жури.

Заради самото си участие и смелостта си да се конкурира с толкова много ученици от цяла България – всеки участник получи сертификат, че е участвал. Участниците, които се представиха най-добре от всички пък получиха и грамоти, придружени с куп награди. Тя бяха разнообразни – едни получиха грамоти за първо място, а други получиха и специални награди.

Илиан Георгиев и Деси Димитрова се паднаха в един екип и спечелиха наградата за първо място, която се оказа и най-престижната в направлението. А останалите:
Александра Йорданова – специална награда на Община Никопол;
Добромира Димитрова – специална награда на „Алианц България“ АД;
Мартин Атанасов – специална награда на Община Белене;
Милена Петкова – специална награда на ръководител катедра „Стратегическо планиране“;
Свилен Тодоров – специална награда на Община Полски Тръмбеш;
Гизем Сейдалиева – специална награда на Община Оряхово;
Вероника Василева – специална награда на Община Свищов;
Росица Павлова – специална награда на „Общинска банка“ АД;
Клаудия Димитрова – специална награда на Община Раковски;
Виктория Великова – специална награда на Министерството на младежта и спорта.

Важно е да се отбележи, че представянето на всички участници от СУ „Възраждане“ – град Русе беше на високо ниво. Всеки научи нещо ново, надгради знанията си в областта на Управлението на проекти и се запозна с много хора на неговата възраст.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: , ,

Facebook

Връщане