СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Илиан Георгиев

Благотворителна акция „Сътвори добро“

ян.
22,
2017

FB
Благотворителна акция „Сътвори добро“
5 (100%) 3 гласа

От 28 ноември до 16 декември 2016 година, в СУ „Възраждане“ се организира благотворителна акция, мотото на която беше „Сътвори добро и остави своя отпечатък“.

Освен събиране на дрехи и играчки предложихме да направим истински подаръци за Коледа за децата в социалните институции, използвахме европейския опит на международна организация „Самаряне“, когато в акцията се включва цялото семейство и всичко, което би могло да зарадва децата със специални образователни потребности, сираци, се слага в кутиии от обувки.

Събрахме над 100 кутии и пакети с играчки, книжки, лакомства, дрешки, които подарихме на ЦРДУ гр. Русе, а също така и на Червения кръст. Най-активни бяха учениците от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас. В акцията се включиха и по-големите ученици – от 10-ти до 12-ти клас. Голяма благодарност искаме да изразим на Калоян Орлинов – ученик от 3-ти клас, който освен подаръка, написа поздравление, съчини гатанки и направи рисунки на тези деца.

Неоценима помощ при организирането на акцията оказаха шестокласниците от занималнята. Диана Коева – ученичка от 6 „В“ клас впечатли всички с уменията си да оформя и пакетира коледните подаръци за децата.
Поздравяваме членовете на Ученическия съвет Милена Петкова от 10 „Б“ клас и Калина Янкова от 10 „А“ клас, както и тези които участваха в телевизионното предаване па БНТ 2 „Лексикон“, излъчено на 24.12.2016 година.

Сътвори добро и остави своя отпечатък в душите и мислите на другите, особено на тези, които имат нужда и направи тяхната Коледа приказна!

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: , ,

Facebook

Връщане