СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Магдалена Георгиева

Престижно отличие на регионалния панаир на учебните компании във Велико Търново

апр.
27,
2016

FB
Престижно отличие на регионалния панаир на учебните компании във Велико Търново
5 (100%) 4 гласа

На 26.04.2016 г. във Велико Търново под патронажа на кмета Даниел Панов се проведе регионален панаир на учебните компании от Джуниър Ачийвмънт България. Борислав Аврамов, Илиан Георгиев, Михаил Димитров, Михаела Илиева и Наталия Бонева от 11 клас, както и Милена Петкова от 9 „Б“ клас с ръководител г-жа Даринка Стефанова представиха учебна компания „Аркобалено“ АД.

Общо 25 учебни компании се състезаваха на регионалното състезание, което беше за Северна България. В инициативата се включиха екипи от Варна, Велико Търново, Провадия, Разград, Видин, Габрово, Плевен, Добрич и Русе. Регионалните панаири на учебните компании се провеждат като част от националната квалификация за Националното състезание „Най-добра учебна компания“ за 2016-а година. Учебната компания демонстрира в конкурентна среда своите умения по маркетинг и продажби, като същевременно представи и защити своята бизнес идея пред жури. По време на събитието присъства и евродепутата от ЕНП Ева Паунова.

„Това е едно събитие преди националния финал, на който ще бъдат избрани финалистите. Днес децата представят това, което са правили през цялата година, представят продуктите си“, каза Джеймс Йоловски – мениджър „Програми за финансова грамотност“ в Джуниър Ачийвмънт.
„Програмата се стреми да обучи децата, така че да работят в екип, да разпределят ролите си в екип. До известна степен има елемент на кариерно ориентиране, тъй като те имат различни отдели – финансов, маркетингов…“, добави Джеймс Йоловски. Сред продуктите, които учебните компании предлагаха имаше гардероб за мобилни устройства. Целта е когато децата влизат в час, да оставят телефоните си там. По този начин могат не само да ги съхранят, а в същото време и да ги заредят.

Поздравяваме учениците от СОУ „Възраждане“, които се представиха достойно и със своята учебна компания „Аркобалено“ АД спечелиха престижно отличие – бяха избрани за най-креативния екип в състезанието, за което получиха и сертификат!

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: , , , , ,

Facebook

Връщане