СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Магдалена Георгиева

5 а клас и 5 б клас отбелязаха 140 години от Априлското въстание

апр.
20,
2016

FB
5 а клас и 5 б клас отбелязаха 140 години от Априлското въстание
5 (100%) 8 гласа

На 20 април 2016 година учениците от СОУ «Възраждане» от клуб «Съхрани българското» от 5 а клас с класен ръководител г-жа Марияна Цвяткова и 5 б клас с класен ръководител г-жа Зорница Василева през голямото междучасие представиха презентации по случай 140 години от избухването на Априлското въстание.

20 април – дата на надежда, героизъм, себеотрицание, велика дата в българската история, дата, на която българите се прекланят пред подвига на възрожденците, дали живота си в Априлската епопея. В своята презентация ученичката от 5 „а” клас Цветелина Горанова разказа за Хвърковатата чета на Георги Бенковски, за големия подвиг на българите, участващи в Априлското въстание, а ученичките Цветелина Милкова от 5 а клас, Светломира Ненчева и Пламена Добрева от 5 б клас зададоха въпроси, свързани с Априлското въстание, към присъстващите ученици.
Учениците от 5 а клас Ралица, Пламена, Петя, Илиян и Янислав отбелязаха годишнината с направени от тях постери, посветени на въстанието. Директорът на училището, господин Георгиев, поздрави малките ученици за техния патриотизъм .
Инициативата е по случай 35-годишнината от основаването на СОУ „ВЪЗРАЖДАНЕ” и по случай 10 години от основаването на клуб „СЪХРАНИ БЪЛГАРСКОТО” в СОУ „Възраждане” с ръководител г-жа Марияна Цвяткова.

 

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: ,

Facebook

Връщане