СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Магдалена Георгиева

За първи път участие на ученици от СОУ „Възраждане“ в световната седмица по предприемачество

ное.
18,
2015

FB
За първи път участие на ученици от СОУ „Възраждане“ в световната седмица по предприемачество
5 (100%) 2 гласа

На 16 ноември учениците от СОУ „Възраждане„ за първи път се включиха в Световната седмица по предприемачество с иновационен лагер по формàта на Джуниър Ачийвмънт България. Световната седмица на предприемачеството е най-мащабното честване на иноваторите, които стартират свои компании, реализират идеите си, движат икономическия растеж и увеличават човешкото благосъстояние.

Global Entrepreneurship Week е инициатива на Ewing Marion Kauffman Foundation и Make Your Mark и обединява държави от всички континенти. Тя стартира през 2008 г. с цел да вдъхнови младите хора да прегърнат иновациите, въображението и творческия подход и да превърнат идеите си в реалност.

Организатор на иновационния лагер в СОУ „Възраждане“ е г-жа Даринка Стефанова.

В инициативата участваха ученици от 9-ти, 10-ти и 11-ти клас на Профил „Технологичен – стопански мениджмънт”. По време на лагера, бъдещите предприемачи получиха казус, разискваха конкретно предизвикателство, свързано с въвеждането на нови предмети в учебната програма.Заедно с тях работиха бизнес консултантите Михаела Юлиянова и Надежда Аврамова.Преподавателите по ИТ Магдалена Георгиева, Роси Добрева, Наталия Петрова и Вилиана Молнар подготвиха компютрите за работата на отборите с материали според изискванията на Джуниър Ачийвмънт, а техническа помощ по организацията оказаха Надя Кънчева и Вероника Ненова. Официални гости на иновационния лагер  бяха Асен Асенов – директор на Българска стокова борса, Десислава Крумова управител на Pixels Printed от Ню Йорк, д-р Петя Ангелова мениджър на Kaneff Centre, бивш възпитаник на профила в училището.

Отборите се представиха пред жури начело с Росен Дунов – председател на училищното настоятелство и членове Мартина Касимова от Финанс Контрол ДМ ООД и Ивелина Денева Пом.директор АСД в училище, което оцени проектите им. Екипът на Михаела, Илия, Мишо, Радена и Радина от 11-ти б впечатли с оригиналната си разработка и бе класиран на първо място. Втори се класира екипът на Борислав от 11 б, а трети останаха Аделина, Александрина и Наталия отново от 11б.

 На всички участници в иновационния лагер бяха връчени тържествено  сертификати за участие в световната седмица по предприемачество 2015.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: , , ,

Facebook

Връщане