СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Милена Неделчева

Вълшебният свят на книгите

апр.
24,
2015

FB
Вълшебният свят на книгите
5 (100%) 5 гласа

 На 21.04.2015г. се проведе литературно четене от ученици, родители и учители на български, английски и френски език.  Събитието е посветено на Международния  ден на книгата – 23 април. В поредната дейност от международния проект „Уча да чета и чета, за да уча“  участваха  учениците от 3 б клас с класен ръководител Славина Кангалова.

      Те са сред най-редовните читатели в училищната библиотека.  Третокласниците подготвиха празненство, посветено на изучавани  произведения – “Малкият принц” от Антоан дьо Сент Егзюпери, „Вълшебникът от Оз” от  Лиман Франк Баум, „Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада”  от Ено Рауд и „Мечо Пух”от Алън Милн. В продължение на няколко месеца те се запознаха с посочените произведения. На празника всеки ученик  чете откъс от любимата си книжка, разказа за автора и за героите,сподели на какво го е поучил текстът. Откъсът от  „Мечо Пух”  звуча на български и английски език в изпълнение на третокласниците Сесилия, Елена, Доротея и Борислав, а „Малкият принц” – на френски език, прочетен от учителката  по френски г-жа Росица Николова. Г-н Стефан Терзиев – родител – прочете на английски език откъс от книгата „Вълшебникът от ОЗ”. Любимите герои бяха  представени и в рисунки, а към някои от стихотворенията  децата бяха измислили  и мелодия за песен.

       В празника на малките читатели  участие взеха техните родители, възпитатели, учители, училищният библиотекар г-жа Цонева, пом.-директорът и ръководител на проекта г-жа Христова.  Всяко дете получи подарък – книга  от поредицата ”Детективите Агата и Лари”.

    Проектът, по който СОУ „Възраждане“ работи вече втора година , цели да мотивира учениците да четат, да формира у тях навици за четене  и да развива четивните им умения. Защото деца, които в ученическите си години активно четат, когато пораснат , се превръщат в хора, които мислят.

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: ,

Facebook

Връщане