СУ "Възраждане" – град Русе

Училището не е подготовка за живота, то е самият живот!

СУ "Възраждане" | Автор: Магдалена Георгиева

Международен проект по четене от Еразъм+ – предстояща работна среща в Румъния

мар.
19,
2015

FB
Международен проект по четене от Еразъм+ – предстояща работна среща в Румъния
5 (100%) 4 гласа

В СОУ „Възраждане“ кипи  трескава  подготовка за  петата международна работна среща на партньорите, работещи по проект LEARN TO READ AND READ TO LEARN в Румъния.

Вече втора година училището работи по международен проект, свързан с четенето, съвместно с още 6 училища от пет държави. Като координатор, училището проведе първата работна среща в Русе през октомври 2013г. и участва активно в организацията на останалите три срещи до момента – в Унгария, Италия и Гърция. Учениците от начален курс в продължение на пет месеца четоха, драматизираха, рецитираха, писаха творчески. Изработиха книжки с вълшебни приказки на български и английски език, поздравителни картички с апликации и мартенички за своите връстници от Националния колеж „Михай Еминеску“ – град Орадея, Румъния. Много и разнообразни дейности, свързани с четенето, ще отчете г-жа Меглена Христова – помощник-директор и ръководител на проекта в СОУ „Възраждане“. Във всички инициативи винаги активно се включват и родителите на децата, по-малки и по-големи техни братя и сестри.
От пресцентъра на румънското училище съобщиха, че на официалната работна среща са поканили кмета на Орадея, началника на канцеларията на Префекта на Област Бихор, директора на отдела за Източноевропейски проекти, главния инспектор на Отдела за образование на Област Бихор, инспектора по международни проекти към Инспекторат по образованието на Област Бихор, Техни Превъзходителства Генералния консул на Румъния в Гюла, Почетния консул на Словашката Република в Салонта и Генералния консул на Унгария в Клуж.
Освен богатата и разнообразна дейност по проекта, която СОУ „Възраждане“ ще отчете, по време на официалната среща ще бъде представен и видеоклипът „Русе – град на свободния дух“ . Училищното ръководство е подготвило подаръци за всички официални гости – алманах и диплянки на СОУ „Възраждане“, рекламни брошури, справочници и каталози за Русе, предоставени им от Туристическия център към Община Русе.
Седем педагози, сред които и директорът на училището г-н Станислав Георгиев, ще участват в делегацията. Петата работна среща по проекта LEARN TO READ AND READ TO LEARN към секторна програма Еразъм + ще се проведе от 23 до 28 март 2015г в град Орадея, Румъния.

Меглена Христова – пом.-директор и ръководител на проекта

Престояща среща в Румъния

Коментари ()

Предишна

Следваща

Етикети: , , ,

Facebook

Връщане